Tidningsförlag

Aller media

Aller media AB är ett svenskt mediebolag som har sitt huvudkontor i Stockholm. Varje år ger Aller media ut 57 miljoner tidskrifter och har 3,3 miljoner läsare varje månad med deras populära tidningar som till exempel Allers, Året runt, ELLE, Svensk Damtidning och Café. Det gör dem till marknadsledande inom populärpress i Sverige.

Bonnier

Bonnier AB är ett mediekonglomerat med sin bas i Sverige. Koncernen grundades av Albert Bonnier år 1837. Företaget ägs fortfarande av Bonnier släkten.

Bonnierkoncernen är väldigt stort. De är idag verksamma i 16 länder med betoning i Europa. Idag innefattar Bonnierkoncernen ca 175 företag som till exempel Dagens Nyheter, Expressen, Dagens Industri, Bonnier Tidskrifter, Svensk Filmindustri och TV4-Gruppen.

Herenco

Herenco är en Svensk koncern med säte i Jönköping. De bedriver verksamhet inom en massa områden som till exempel tillverkningsindustri, tryckeri och dagstidningar. År 2016 hade koncernen en omsättning på ca 3,5 miljarder och hade ca 1600 anställda.

Herenco är organiserat i fem olika underkoncerner som heter Emballator, PacsOn, Vättern Industrier, Hall Media och Hamhus.

Det är Hall Media som bedriver dagstidningarna. De ger ut flera olika tidningstitlar som till exempel Jönköpings-Posten, Smålands-Posten, Vetlanda-Posten, Tranås Tidning, Värnamo Nyheter och massa fler.

Epix

Är ett förlag som består av tre olika svenska serieföretag som framförallt ger ut vuxentidningar. De ha också gett ut bildböcker som är riktade till en yngre publik. Men tonvikten är lagd på vuxenserier av kontinental europeisk snitt.

Mellan 1984 och 1992 gav de ut ett stort antal serietidningar som till exempel Cobra, Batman, Star Trek, Super-Team, Casablanca, Samurai och en massa andra.